duplex apartment

london

Complete refurbishment and furnishing of duplex apartment within a modernist high rise building.

Living, dining and kitchen area are unified by a seamless floor finish and long rows of joinery elements along the flanking walls. The planters on the double height balcony are positioned in line with the kitchen and wall hung sideboard. The stair, bathroom and 2 bedrooms on upper floor are united through the use of black flooring, whilst daylight now reaches into the bathroom through frosted glazing added to adjacent hall.

‚Äč

Draper House was originally designed by London County Council Architects Department and was the tallest residential building in London at time of completion in 1965. The original exterior features a bush hammered concrete frame and storey high panels of white Sicilian marble mosaic cladding as well as a modernist concrete relief artwork wall by English sculptor William Mitchell.

© 2019 by kronig designs ltd